lørdag 8. mars 2014

Årets første vårdag på Østlandet med tur fra Rikshospitalet opp langs Sognsvannsbekken til Sognsvann i Oslo.

Bål plassen ved Rikshospitalet
Det er deilig å endelig våkne til opphold og sol på en fridag. Det er ikke noe snø igjen rundt om i nabolaget så i dag ble det fottur. Vi hadde ikke noen store planer annet en å prøve oss på vår blomster jakt. Den første blomsten vi fant var Snøklokke i en nabo hage. På vei forbi Gaustad sykehus traff vi på en flokk på 5 rådyr som koste seg med noe gammel nedfalls frukt i eple hagen. Oppe ved Rikshospitalet fant vi noen få hestehov som det beste beviset på at våren er her. Sognsvansbekken rant stri med smeltevann fra vassdragene inne Nordmarka. Vi gikk over brua og opp til bålplassen og Rikshospitalets natur- og opplevelsessti. Her er det satt opp 15 oppgaver på stien som går igjennom skogen opp langs Sognsvansbekken. Veien videre opp til Sognsvann er normalt skiløype, men den var nå delvis isete og våt. På kjerreveien langs Gaustad jordene til Sognsvann fant vi en enslig blåveis. Heldigvis tok vi også en kjapp titt på Geocacging appen på iPhonen og brukte den til å finne cachen "I strandkanten". Til stor overraskelse for barna lå det en travlebug som heter Icefant i cachen.
Snøklokke (Galanthus nivalis)
Rådyrene ved Gaustad sykehus
Årets første hestehov


Hestehov (Tussilago farfara)
Songsvannsbekken med strie strømmer av smeltevann
Broen over Sognsvannsbekken
Balanse oppgave
Pinne hytte
Sognsvannsbekken med vår flom

Her er det ikke mye igjen av ski løypa

Snø og grus i rød og blå, løype og sti.

Dammen var fristende
Vei og sti skille
Årets første Blåveis (Anemone hepatica)

Her henger skatten, turboksen og geocachen,

Spenningen er stor når skatten skal åpnes.

4 kommentarer:

 1. Det var en fin og innholdsrik tur :-) Og så mange vårblomstrer dere fant :-) Vi er ikke så langt unna dere, men ikke så mye blomster å se her enda...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er egentlig litt for tidlig for blåveis. Jeg håper ikke det er pga. endringer i klima som gjør det.

   Slett
 2. Flotte bilder fra en flott tur, kjekt å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier vanligvis ikke legge inn så mange bilder, men det er mange som liker å se så jeg skal nok fortsette med det.

   Slett