onsdag 4. september 2013

Bjørgovarden 1138 moh. er et fint turmål fra Etnedal og fra Nord-Aurdal

Vi valgte å ta turen fra Tjernsætra i Etnedal til Bjørgovarden i Nord-Aurdal. Denne turen egner seg ypperlig for barn. 

Det er greit å kjøre opp bakkene parallelt med Den bergenske Kongevei fra Bruflat eller kjøre via  Tonsåsen på fv252 følg skiltene inn til til Fjellsbygda og videre til parkeringen ved Tjernsætra. Det er bomvei med mynt automat som koster kr 40.- ( i 2013).  Det er fin sti merket med rød "T" fra Tjernsætra 910 moh. og opp til Bjørgovarden som ligger på 1138 moh. Stien går i lett terreng uten spesielt bratte bakker opp.

Halveis opp ved kommuneskillet mellom Etnedal og Nord-Aurdal er det et stikryss der stien deler seg. Vi tok den rødmerkede stien opp. Stien var tørr og fin hele veien og det var bare en bekk med fine trampe steiner å kryss nå i september.
Stikryss og kommuneskille
På vei opp var det fortsatt mye blåbær selv i september. Høstfargene på blåbær lyngen har så vidt begynt å komme frem. Barna forsynte seg godt av bærene på vei opp, bedre tur niste finnes ikke. Tyttebær var det også litt av, men multer så vi ikke noe av fra stien.
Blåbær lyng i høst farger.
På toppen er det en stor varde som er bygget opp igjen i 2012 av Aurdal Historielag etter at den ene siden hadde rast ut for noen år siden.Varden ser veldig solid ut nå. Det er satt opp advarsel skilt mot å klatre på varden.
Bjørgovarden, 1138 moh.
 Barna fant fort postkasse å signerte tur loggen.Det er tydelig dette er et populært turmål for det lå også en fullskrevet bok i kassa. Vi kom alene til toppen, men i løpet av den tiden vi spiste nisten kom det mange familier og hunde eiere opp til varden.
Familien samlet på Bjørgovarden
Det var flott utsikt i alle himmelretninger og ypperlig å se inn på de snøkledde fjella i Jotunheimen.
Vi valget en annen sti på vei ned. Første delen var slak og fin, men den siste delen her var i bratteste laget for de små barne beina så de måtte ake seg lett ned på rumpa. Hele veien ned er det fin utsikt syd og øst.
 Fra Tjernsærta er det også merket sti till Fjellsvarden på 957 moh.
Hele ruten vi gikk finner du på www.lommekjent.no

4 kommentarer:

 1. Takk for turen:) Veldig fine bilder og tekst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Vi hadde en fin tur og kommer til å ha flere turer ut over høsten.

   Slett
 2. Hi there I located your blog by mistake when i was searching AOL for this subject, I must tell you your blog is definitely helpful I also like the design, its cool! All About Justin Bieber

  SvarSlett