lørdag 5. oktober 2013

Test av støvler / Dock Boot til barn på dagsturer

Høsten krever mer av skotøy til barn enn sommer og vinter. På den lengste turen i høstferien testet vi ut Dock Boot for barn. To typer ble testet, den ene støvelen hadde tett gummi belegg helt opp (se bilde) den andre hadde bare gummibelegg opp til ankelen.
Dock Boots for barn str 30.
Dock Boot er vanntette og barna holdt seg varme og tørre på bena hele turen. Temperaturen lå fra 1-5 grader C og begge barna hadde tykke ull sokker på. Det var kryssing av både bekker og myrer på turen. Mønsteret under sålen er passe grovt så støvlene satt godt i underlaget bortsett fra de glatteste steinene. På vei ned de bratteste skråningene satt også sålen godt fast i underlaget.  Ved kryssing av bekker og myrer slipper barna å være forsiktige og kan godt "plumpe" uti uten at det gjør noe. Konstruksjon: Dock Boot er bygget opp av selvisolerende vanntett neopren (5mm eller 7mm CR skum). Neoprenen i støvelen ligger som et "nøytralt medium" mellom temperaturen på utsiden og innsiden så føttene holdes beskyttet mot kulde og fuktighet utenfra. Neopren har lav egenvekt, stor oppdrift (flyter i vann) og er veldig mykt og konfortabelt. Innersålen er 6mm tykk som gir ekstra komfort. Når det er ekstra kalt bytter vi ut med en ullsåle, som ekstra beskyttelse mot svette siden neopren ikke trekker til seg fukt. 

Rengjøring: Støvlene kan enkelt skylles under rennende vann. Ved behov kan de også vaskes ved 30 grader med et mildt syntetisk flytende vaskemiddel (bruk en stor vaskekum). 

Konklusjon: Etter 14 km og nesten 6 timer på tur til Djuptjernkampen 1325 moh, gjennom skog, søle, sørpe og steiner var det ingen klaging på skotøyet. Disse støvlene kan vi trygt anbefale for barn.

Har du anbefalinger på andre typer skotøy for barn på tur så legg igjen din kommentar.

4 kommentarer:

 1. Fin blogg, og kjekt med tips, vi skal bli flinkere til å bruke de flotte uteområdene rundt oss, og jeg har lagret bloggen, kommer til å besøke den flittig.

  Vi har brukt et merke som heter Bogs, som fungerer på samme måte som Dock boots, men de har et trekk inni, som gjør at egenskapene er litt bedre enn Dock boots. Nå har importøren av Bogs, laget et eget merke, som de kaller Gicas, veldig like Bogs, og etter at eldste har testet disse en sesong, kan vi gå god for disse også. Disse støvlene er helt klart de som blir foretrukket av barna i hele vinterhalvåret, jeg har sluttet å kjøpe dyre skinnsko med ullfor, de står ubrukt når sesongen er ferdig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, takk så mye for gode tips! Vanskelig å finne riktig sko i høst/vintersesongen!

   Slett
 2. Takk for tipset. De støvlene skal jeg se nærmere på.

  SvarSlett