mandag 2. september 2013

Pinnebrød på bål med oppskrift og film

En favoritt blant barna er pinnebrød på bålet. Det er enkelt og lage og kan forberedes hjemme før turen. Putt deigen i en pose og ta den med på tur. Det er også godt å kombinere med pølser og annet bålgodt.
Oppskrift på pinnebrød:
4 dl hvetemel
0.5 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
1.5 dl melk
5 ss meieri smør eller nøytral olje.
Til topping bruker jeg litt sukker og kanel.

Barna steker sine egne pinnebrød.
Først blander jeg sammen sammen det tørre i en bolle. Så smuldre jeg inn smøret og heller inn vannet eller melken og blander det  sammen til en glatt og ikke for klissete deig. Jeg bruk gjerne litt mer mel om det blir for klissete deg. Dersom du bruker olje må du blande dette inn sammen med vannet eller melken. Lag en ball av deigen og legg den i en plastpose. Det kan være lurt å ha smurt inn posen med litt olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen. Da er deigen ferdig så nå er det på tide å spikke till noen pinner som jeg tvinner deigen på. Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt pinnebrødet en til to cm er fint.
Jeg steker pinnebrødet over glørne. Skulle de komme inn i åpne flammer er det lett for at det blir svartbrente og det er ikke sikkert de blir gjennomstekt.
Min favoritt er som sagt litt kanel og sukker som jeg blander i en brødpose og dypper pinnen med brød i posen slik så sukker og kanelblandingen fester seg til brødet.
Pinnebrød på bål
Legg inn ditt beste pinnebrød tips i kommentarfeltet under for å dele dine tips med andre. Neste gang er det kanskje ditt spesielle pinnebrød vi lager.

2 kommentarer:

  1. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Kjempe fin video dere har laget, imponert :-) Pinnebrød er bare sååå godt, og absolutt min sønns favoritt på bålet. Vi ruller også ofte deigen i sukker og kanel, men dersom vi skal ha litt mer mettende variant så er det også veldig godt med små biter av ost og salami i deigen og evt erstatter litt hvetemel med fin sammalt hvete ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi skal prøve med ost og salami neste gang.

      Slett