tirsdag 29. oktober 2013

Rundtur rundt Sognsvann i Oslo en stille høst kveld.

Sognsvann i Oslo er porten til Nordmarka og et yndet sted å gå tur. Det er stor gratis parkeringsplass og T-bane linje 6 har endestasjon på Sognsvann. Nedre veien rundt vannet er 3,3 km og gruslagt tilpasset rullestoler, barnevogner og småbarnsfamilier. Det er sykkelforbud som heldigvis respekteres så det er trygt å gå der. De som ønsker å sykle må benytte lysløype traseen eller skogsbilveien under kraftlinjen og videre inn i Nordmarka.
Det er vakkert i solnedgangen før mørket senker seg.
Når mørket kommer tidlig på høsten er det stort sett aktive mosjonister som løper rundt vannet med hodelykt. Veien rundt er flat å fin og det går greit å gå der i mørket. Pass opp for løse hunder og mosjonister som løper fler i bredden. Det er også mange idrettslag som legger treningen til den fine runden rundt Sognsvann.   
Panorama fra den nye dammen i sørenden av Sognsvann
Kommer du tidlig på eftermiddagen med barn så ikke glem en pose med brød biter til å mate endene med. De er tamme og kan spise rett fra hendene. Det er tilrettelagte bålplasser og mulighet for å varme seg  kveldsmat rundt bålet. På dagtid er det mange barnehager og noen skoleklasser som nyter friluftsliv rundt Sognsvann.
Det er mange endre som holder til i Sognsvann.
Benytt de siste fine høst dagene før vinteren kommer med slapseføre i november og desember. Litt lengre ut på vinteren blir det igjen et yrende liv rundt Sognsvann når snøen og skisporene kommer.
Les mer om turen rundt Sognsvann på lommekjent.noLes også om andre turer i nærheten av Sognsvann:
Minituren: Høst fest skoleklasse på Sognsvann med grilling av ...
Minituren: Turforslag Sognsvann til Ullevålseter i Nordmarka
Minituren: Tur fra Snøparken til Lyn på NIH til Lille Åkungen og ...
Minituren: Nedre Blanksjø i Nordmarka er en liten perle med lett ...

2 kommentarer:

  1. Fint forslag på trilletur som jeg bare må få gjort snart :-) Fine bilder!

    SvarSlett
  2. Det er en ypperlig trille tur og det er fin rasteplass i nordenden av vannet med bord og bålplass.

    SvarSlett