søndag 23. mars 2014

Den store vaffeldagen 25. mars gir deg en ekstra anledning til å kose deg med vafler og stek de gjerne på bål.Den store vaffeldagen er 25. mars, men vet du hvorfor det er akkurat den dagen?
Vaffeldagen stammer fra Sverige. 25. mars er ni måneder før jul, og dermed dagen da Jomfru Maria fikk vite at hun var gravid med Jesus, Maria Budskapsdag. Dagen har i Sverige fått tilnavnet vår frues dag, etter Jomfru Maria og vårens begynnelse. Ved hjelp av slurvete uttale og brede svenske dialekter, ble «vårfruedag» til «vaffeldag».

Vaffel på bål er en sikker vinner blant barn og voksne. Det er enkelt å lage røren å steke vaflene. Det man trenger er TORO Vaffelmiks, flytende Melange og vann. Bland røren sammen og hell den på en stor brusflaske putt den i sekken. Fyr opp bål og stek vaflene i et gammeldags Jøtul vaffeljern eller bruk det nye "Four Season Villmarks vaffeljern" som du får kjøpt for ca 400 kroner. Det nye vaffeljernet steker tynne vafler som blir gode å sprø. Legg de nystekte vaflene på riste eller aluminiumsfolie og server. Det finnes utallige andre oppskrifter på nett som denne http://www.godt.no/#!/oppskrift/1538/klassiske-vafler-til-vaffeldagen-fra-sjoemannskirkenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar