fredag 24. januar 2014

Miniturens Ukesmagasin # 4 - 2014 Ski, smørefrie ski og smøring av ski.Jeg er ikke fornøyd med smørefrie ski til barn. Belegget under Åsnes Snømann skiene bli ujevnt slitt og skiene har heller i ikke spenn nok til å smøres opp med feste smøring. Før skiturene bruker jeg Swix appen til valg av smøring og http://www.skisporet.no for å finne ut hvor løypene er kjørt opp. Løypemaskinene kjører med GPS og legger igjen sporet i de flotte kartene som dekker skiløyper så langt nord som til Tromsø.

Fiskebein må till når de smørefrie skiene ikke fungerer etter å ha blitt slitt ut.
Åsnes Snømann smørefrie ski

Åsnes Snømann smørefrie ski med utslitt såle på den nederste skien.
Milslukern Sport med smøretips https://www.milslukern.no/newsitem.html/milslukern-lanserer-smoretips-i-3d-format?item_id=263laget

Dinside.no har tips til smøring av ski.http://www.dinside.no/926391/slik-smorer-du-skiene

Swix er den største produsenten på skismøring og har kanskje naturlig nok de beste filmene om smøring av ski på alle nivåer. http://www.youtube.com/user/SwixSportAS

Se de tidligere episodene av Miniturens Ukesmagasin.
Ukesmagasin # 3  Liv Janne sin tur- og fjell blogg og is skulpturer
Ukesmagasin # 2  med Vinter bekledning, Davids Outdoor og Lommekjent tur app
Ukesmagasin # 1  med Norske Naturperler, Bjarnes Turblogg og bygging av egen bålplass

2 kommentarer:

  1. Jeg er veldig fan av smørefrie ski til barn! Men det kommer nok an på merket også. Spenn har jo også mye å si. For oss som tar oss en tur med ski på bena både titt og ofte, mest for å leke med ski på bena, er det helt genialt. Ungene har et skipar stående i barnehagen også. Ingen som gidder å smøre dem etter føret, så da blir det mye frustrasjon for de med smøreski. Yndlingsskiparet mitt er faktisk smørefrie! Nå går jo jeg verken fort eller langt på dem, men jeg koser meg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Våre smørefrie ski fungerte også fint i barnehagen og kan fint brukes til lek. På lengre turer er det vanskelig å gå på de. Det er synd de er så ujevnt slitt. Jeg håper ikke alle skiene har like dårlig kvalitet.

      Slett