mandag 10. februar 2014

Mini OL med aking og medalje utdeling

Som et alternativ til å sitte inne å se på OL sendinger fra Sotsji på TV, laget vi vårt eget Mini OL for barna. Vi gjorde det enkelt i vår lokale akebakke med medalje utdeling etterpå. Se filmen .

Hele Mini OL kan arrangeres en lørdag eller søndag eller hva med øvelse hver dag. Inviter venner fra bygda, grenda, klassen eller nabolager. Medaljer kan være sjokolade penger med snor til alle barna som du kjøper billig på Nille. Tenn OL fakkelen og grill pølser og kos dere med medalje seremonien. Inkluder alle og tilpass øvelsene etter deltagernes ferdigheter. Mini OL er også en fin mulighet for trening av sosiale ferdigheter som fair play, hold plass i køen, lære å takk for deg og heie like mye på alle de andre deltagerne.

Jeg har  forslag til noen øvelser for oss som er heldige å ha igjen litt snø og is.

Øvelse # 1 er aking. Pr eller to og to kjører mot hverandre og vinneren går videre og møter vinnerne fra et annet heat. I aking er det mer flaks en ferdigheter søm skiller hvem som vinner så her blir det ikke de store utslagene mellom gode og dårlige. Det kan være lurt og velge en bakke som ikke er for bratt og begrense lengden det skal akes til ca 100 meter.

Øvelse # 2 slalåm. Bruk enkle myke pinner i to løyper og kjør parallell slalåm to mot to som i ake konkurranse. Om det er stor forskjell på utøverne kan det enkelt settes opp et handicap system som lar de minste starte lengre ned i bakken eller en lett og en vanskelig løype. Alternativt er snowboard eller som vi gjør når vi har myk snø, stå på myke akebrett enten om å gjøre å stå lengt eller beste triks og fall.
Snowboard på twin tip akebrett fra Hamax
Øvelse # 3 Skiskyting som er mer spennende enn bare langrenn. Lag en løype på ca 250 meter og en straffe runde på ca 30 meter. Her kan det brukes ballonger og dart piler. Det går også fint å bruke ferdige snøballer eller erte poser som skal treffe innenfor en markert ring. Avstanden til målet og størrelsen kan også variere etter ferdighet.

Øvelse # 4 Curling. Best blir det om man fryser egne Curling steiner med farget vann med en pinne i midten. Det trenger ikke være på en skøyte bane. Det går fint å vanne opp ett flatt område på ca 2 ganger 10 meter og bruke noe maling eller spray før siste vann lag som blink. Ønsker du det ekstra hvit is kan du tilsette melk i vannet.

Øvelse # 5 Ishockey eller bandy. Her må man ha skøyte bane på ca 5 ganger 10 meter 2 mål og 2 spillere på hvert lag. Fordel lagene etter nivå på deltagerne. I denne øvelsen kan det benyttes både ishockey, bandy og innebandy køller og en puck eller lett ball.
 Har dere tilgang på skøyteis kan noen av øvelsene erstattes med kunstløp eller lengdeløp. Gutter som tar piruetter kan gjøre dette kjempegøy, men husk hjelm til alle.Mini - OL flammen brenner.


Jublene barn etter medalje seremonien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar