tirsdag 19. november 2013

Sjakk må flyttes ut så vi ikke får flere stille sittende barn.

Sjakk hysteriet farer over Norge i disse dagene og alle skal spille sjakk. Sjakk er gøy, men det må ikke spilles innendørs. Selv om Magnus Carlsen spiller sjakk VM innendørs må ikke alle andre sitte inne. Ordet "sjakkfast" har dukket opp etter at det nå er så mange som nå sitter inne klistret til TV og PC og følger VM. Jeg blir skremt når lærere skal innføre sjakk som eget fag fremfor å bruke mer tid på friluftsliv for våre skolebarn. Vi har nok passiviserende innendørs aktiviteter i skolen så vi trenger ikke flere.

Det er positivt at Lars Monsen en ambassadør for Sjakk OL i Tromsø i 2016 . Han er en flott ambassadør og jeg håper han klarer å ta med sjakk brettet ut og vise verdens beste sjakk spillere hvor flott utendørs sjakk er.
Lars Monsen spiller sjakk ute Foto: Erik Berglund
På Sagene Samfunnshus midt i Oslo er det et gigantisk ute sjakkbrett med brikker. Dette er et tilbud for alle og en fin mulighet å komme seg ut samtidig som man kan spille et parti sjakk. Turforslaget må da bli spasertur ned langs Akerselva fra Kjelsås eller Maridalsvannet og ned til Sagene eller videre ned til Grünerløkka Mini Golf Park som også har ute sjakk.
Foto: Ikke oplyst
Sagene Samfunnshus.

Du kan ta buss 54 fra Sagene til Kjelsås og gå veien langs Akerselva ned tilbake til Sagene.
Se turen på Lommekjenet.no
.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar